Experti in GPL Auto

Suntem lideri pe plan local la montajul instalatiilor GPL auto.
img

Revizii GPL instalatii auto Pitesti

  • Va oferim posibilitatea efectuarii de revizii atat in garantie cat si post garantie pentru orice instalatie GPL auto comercializata in Romania.

La orice revizie efectuata, se ofera in plus fara costuri suplimentare verificarea/reglarea sistemului GPL in mod profesional. Pentru sistemele clasice reglarea se efectueaza pe analizorul de emisii poluante, urmata de testarea in mers, iar pentru sistemele prevazute cu unitate electronica de comanda se efectueza si un reglaj in mers inclusiv cu verificarea parametrilor OBD la vehiculele dotate cu un astfel de sistem. Garantam ca in urma reglajelor performantele se vor imbunatati. Indiferent de situatie, inaintea oricarei modificari de soft, se va salva configuratia initiala a sistemului pentru a se putea face oricand o comparatie sau revenire la parametrii initiali de reglaj. 

- Desi orice sistem de alimentare alternativa cu GPL este obligatoriu insotit la montaj de un manual cu instructiuni de utilizare si de o carte de garantie, de multe ori recomandarile si conditiile de acordare a garantiei din aceste documente nu sunt respectate. Motivele sunt variate, incepand de la lipsa de interes a utilizatorului, pierderea documentului respectiv, dorinta de "economisire" a pretului consumabilelor ce ar trebui platite la revizie, efectuarea unor revizii "gratuite" la cumpararea a x litri de carburant ce consta de fapt doar in scuturarea si reutilizarea filtrelor vechi, etc. Va recomandam sa efectuati reviziile periodice specificate in manualul sistemului, chiar daca la anumite ateliere anumiti "specialisti"  va vor garanta ca nu este nevoie de aceste revizii sau ca filtrele sunt curate si pot fi reutilizate. Imaginile alaturate sunt de la un sistem al carui utilizator era convins ca nu are nevoie de schimbul consumabilelor la defectiunea aparuta (lipsa presiune in injectoarele GPL).

Evitati atelierele unde la revizie se efectueaza doar "suflarea" filtrelor, probabil costul acesteia va fi acelasi la un atelier in care filtrele se schimba efectiv. Puteti fi siguri ca in cazul defectarii unor componente, va conta doar ceea ce scrie in cartea de garantie, anume ca neefectuarea la timp a reviziilor duce la scoaterea din garantie a sistemului. Totodata este evident ca reviziile corecte sunt necesare si dupa expirarea perioadei de garantie, pentru a evita inlocuirea contra cost a unor componente foarte scumpe cum ar fi injectoarele GPL, se intampla foarte des ca "economia" pretului consumabilelor in perioada de garantie sa fie depasita de zeci de ori de cheltuielile pentru repunerea in functiune in bune conditii a sistemului GPL. Dupa expirarea perioadei de garantie, se va dovedi ca piesele distruse nu vor putea fi "scuturate" si reutilizate cu costuri minime, ci trebuiesc inlocuite.

- Nu alegeti sistemele in functie de ceea ce vi se spune verbal, cum ar fi ca doar acolo garantia este de n+1 ani, verificati acest aspect in cartea de garantie, nu atelierul montator va ofera garantia sistemului, ci importatorul acestuia, perioada fiind de obicei cea minima legala adica de 24 de luni. In plus se va profita de acest aspect pentru conditionarea efectuarii de revizii la acelasi service, achizitionare de diverse produse de intretinere, conditia de alimentare numai de la o anumita statie GPL, pentru mentinerea garantiei. Acelasi aspect este valabil si pentru termenul "post-garantie", care este folosit impropriu la oferirea unui sistem GPL practicandu-se expresia garantie 2 ani si post-garantie X ani, probabil afirmatia corecta ar fi: aveti garantie 2 ani dar durata medie de utilizare a produsului este mai mare. Suportul service in perioada de post-garantie este obligatorie si prevazuta de lege, in concluzie vi se ofera ceva la care oricum aveti dreptul stipulat de lege. Ar mai fi de adaugat aici ca un sistem GPL este in garantie atata timp cat reviziile periodice obligatorii sunt efectuate conform planului de service, la orice service agreat de catre importatorul sistemului GPL.    

  

  •  Pentru Dacia Logan GPL - montaj OEM Landi Renzo - Uzina Dacia-Renault oferim deasemeni posibilitatea efectuarii reviziilor in perioada de garantie cu componente de origine.
  •     
 
    

 

 

 

  • Pentru sistemele clasice (cu mixer) este necesara schimbarea filtrului de faza lichida din electrovalva GPL la intervale de maxim 20 000 km sau 2 ani si purjarea depunerilor parafinice din reductor-vaporizator. La intervale de maxim 100 000 km sau 4 ani ar fi necesara si revizia reductor-vaporizatorului.
  • Pentru sisteme prevazute cu injectoare de GPL la fiecare revizie se schimba si filtrul de faza gazoasa, iar in cazul reductoarelor prevazute cu filtru in interior este necesara revizia la aproximativ 50 000 km.
  • In afara de schimbarea elementelor consumabile, este recomandata si efectuarea anumitor operatii cum ar fi verificarea prinderii corecte a elementelor sistemului GPL, lipsa pierderilor de GPL, reglajul corect, starea furtunelor si conductelor de alimentare, influenta sistemului GPL asupra functionarii pe benzina. Doar schimbarea fizica a filtrelor sau "suflarea" acestora (operatii care pot fi efectuate - aparent cu succes de catre oricine) nu garanteaza ca vehiculul va functiona corect pana la urmatoarea revizie. 
  • Pentru vehiculele din gama Dacia, Renault, Opel, BMW, Fiat, grupul VAG (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat) ,  precum si pentru vehiculele compatibile OBD-2 si EOBD, la orice revizie efectuata, oferim in plus verificarea gratuita a defectelor memorate de unitatea electronica de injectie a motorului.