LPG Expert

Renumele ne recomanda.
img

Kituri dedicate GPL Pitesti Arges

Desi se face foarte des referire la termenul de "kit dedicat pentru un vehicul", in foarte putine cazuri chiar este vorba despre un kit dedicat propriu zis. Un kit dedicat este de fapt un sistem GPL asamblat in totalitate de catre producator conform cu specificatiile sistemului cu care s-a obtinut omologarea la autoritatea competenta ce a emis certificatul de conformitate pentru vehiculul sau pentru familia de vehicule respective. Un kit dedicat va ofera siguranta ca motorul se va adapta corect la functionarea pe GPL, reglajul ulterior nefiind necesar, deoarece unitatea centrala de comanda a sistemului GPL este furnizata deja programata. Kitul contine inclusiv instructiuni complete si schite detaliate de montaj precum si certificarea internationala a sistemului. Orice sistem care se prezinta a fi special conceput pentru un anumit vehicul trebuie sa aiba obtinuta si o certificare in acest sens pentru a putea fi numit "kit dedicat".

Legislatia din Romania nu permite atelierelor GPL sa faca montaje cu kituri dedicate fara ca acestea sa fie autorizate R.A.R. pentru fiecare certificat ce se doreste a fi utilizat ulterior. Din acest motiv, desi toti marii producatori au cuprinse in oferta lor astfel de sisteme omologate special pentru anumite autovehicule, in realitate sunt foarte putine ateliere de montaj GPL care le pot monta legal pe vehicule inmatriculate in Romania. Inainte de a plati in plus pentru asa-zise kituri dedicate, va recomandam sa cereti certificarea acelui sistem pentru vehiculul dumneavoastra si sa verificati pe site-ul R.A.R. daca atelierul respectiv este autorizat legal sa monteze acel sistem conform certificatului prezentat, deoarece exista riscul ca sistemul montat sa fie unul universal in realitate mult mai ieftin si care necesita efectuarea unui reglaj dupa adaptarea pe vehicul.

Pentru vehicule inmatriculate in afara Romaniei, kitul dedicat ofera garantia ca poate fi omologat in orice stat membru UE fara complicatii suplimentare in baza certificarii insotitoare, spre deosebire de sistemele certificate si omologate doar in Romania a caror declaratie de conformitate (emisa de Registrul Auto Roman) - este valabila doar pentru unitatile teritoriale ale RAR.

Pentru vehicule inmatriculate in Romania, suntem autorizati R.A.R. si putem oferi la comanda kituri dedicate conform regulamentului 115 pentru sistemele produse de BIGAS - Italia cuprinse in lista urmatoare:

 

LISTA VEHICULE BIGAS R115

 

Daca doriti sa montati un sistem omologat conform R115 pe un anumit vehicul inmatriculat in alt stat, va rugam sa ne contactati pentru verificarea ofertelor existente pentru modelul respectiv.